MaRi Ramai-Ramai wat TART BUAH!!
Sunday, April 3, 2011 @ 3:53 AM | 0 Bluewish
hye kwan2...hr niE cik Ida nk bg kt k0rang 1 rEsEpi istimEwa.... cik Ida da cubE.. dan skrng tibE la giliran anda sEmua untuk mEncubanyE.... lihat dan phm kan rEsEpi 2... jGn baca jEw.. cubE la !!! GUD LUCK SUME!!! Bahan-bahan ( untuk 15 orang )
Cara-cara 1. masukkan tepung, mentega, gula ising, garam dan 1 sudu kecil perasa vanila ke dalam mangkuk.(tepung tidak perlu Ayak) 2. Pukulkan semua bahan perlahan-perlahan dengan machine kek sehingga rata. Selepas rata, gunalah tangan untuk menjadikan dough. 3. Guna acuan cawan untuk membuat bentuk tarts.(saiz sesuka hati tapi jangan guna acuan terlalu kecil atau terlalu besar) 4. selepas membuat bentuk cawan guna garpu buat lupang kecil di atas cawan (tempat bulat)untuk tepung nafas semasa bakar. Guna pisau rata untuk ratakan dan cantikkan muka dan tepi cawan. 5. Bakar acuan dengan 190c dengan 12minute. 6. selepas bakar, letakkannya di meja hingga sedikit sejuk keluarkan bentuk dan masukkannya ke dalam acuan kertas. (ingat jangan becarkkan bentuknya.) 7. sediakkan krim kastard, masukkan semua bahan krim kastard di dalam mangkuk. pukulkannya dengan tangan sehingga rata. Krim Kastard perlu dimasak boleh. 8. potong buah-buahan (bentuk kecil). selepas ini, masukkan isi kastard dengan sesuka hati.Jangan masukkan kastard terlalu banyak. mesti beri tempat hias buah-buahan. 9) hiaskan buah-buahan kepingan di atas kastard. Akhirnya simpan tarts ke dalam peti sejuk sebelum di makan. *sedapnya makan habis dalam 3-4 hari. ~ ~ ~ 1 ~ ~ ~ 2 ~ ~ ~ 3 ~ ~ ~ TARAAAAA!!
jd.. korg tggu pe lagi ... try la.. sEdap taw... 2 sajE dr cik Ida.. byE~~ |
Assalamualaikum :) Enjoy about my love, life, laugh story mori . after blockwalking dont forget to follow me as ur frens oke? i will follow u back... thanx u alls! ▲ My lifestyle!! ▲ Happy of Me.. ▲ Masak-masak time (*_*)v ▲ Visit thEm to0, 0ke?? no HARSH words plz!! TQ.. Basecode By: Faqihah Header By: Ziera |